Bevidstgøre eleverne gennem undervisning og handling om vigtigheden af søvn og sund mad i forhold til aktivitet, indlæring og samværet med andre.
Give gode vaner i hverdagen, køkkenet og i måltidsfællesskabet.
Give et positivt forhold til en varieret kost ved at følge de officielle kostråd (2013-2021) og inspirere eleverne til at leve efter de nye officielle kostråd 2021.
Passe på klimaet.
Det gør vi:
Gode vaner i hverdagen, i køkkenet og i måltidsfællesskabet:
Eleverne er med i køkkenet hvor de deltager som praktikanter 8 dage med afsluttende evaluering.
Her undervises de i ernæring, hygiejne og deltager i madlavningen til hele skolen.
Eleverne kan lære teknikker og færdigheder som kan tages med videre når de selv flytter hjemmefra.
Vi lytter til elevernes idéer og forslag til menu og måltidsplanlægning.
Eleverne kan kigge forbi i køkkenet om formiddagen i hverdagene, efter en fuldkornsbolle eller et stykke frugt, hvis de er sultne.
Vi tilbyder individuel kostvejledning.
Vi er med til at skabe et godt miljø omkring måltidet med et veldækket bord og en smuk udsigt.
Ingen behøver at gå sultne i seng – derfor er der mulighed for at spise en portion havregryn inden godnat.
Egen slik, chips og sodavand er tilladt på værelset, efter undervisningsophør fra kl. 16.30 – 22, og i weekenden.
Give et positivt forhold til en varieret kost ved at følge de officielle kostråd (2013-2021)
Vi sammensætter maden så eleverne kan spise sig mætte.
Vi serverer 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.
Vi varierer mellem fjerkræ, vegetarretter, fisk og okse/svine kød ved middagen, i løbet af ugen.
Vi serverer som regel fisk på buffeten, til aftensmad i hverdagene.
Vi serverer blandt andet fyldige salater med bønner og linser.
Vi vælger fuldkorns-produkter og serverer blandt andet hjemmebagte langtidshævede grovboller.
Vi serverer frugt og grønt ved alle måltider.
Vi serverer vand, til alle måltider.
Vi laver mad, der giver eleverne en sanseoplevelse.
Vi udfordrer eleverne med nye retter på buffeten i løbet af året på lige linje med trygge og genkendelige retter.
Passe på klimaet:
Vi passer på klimaet ved at prioritere gode danske råvarer.
Vi handler økologisk (30-60 %).
Vi beholder skrællen på grøntsagerne i de varme retter.
Vi supplerer kødretter med bønner og linser og sparer derved på kødmængden.