Lystruphave Efterskole Designlinje

Lystruphave Efterskole tilbyder designlinje som en del af vores profilfag. I faget Design-Ekspressen, vil du blive introduceret til en bred vifte af materialer og teknikker indenfor design, håndværk og håndarbejde.

Læs mere om forløbet med vores designlinje og hop om bord Lystruphaves Design-Ekspres!

 

Velkommen ombord på Design-Ekspressen

Vores profilfag vælges for ca. 10 uger og er hele dagen med fokus på faget. I dette forløb, tager vi udgangspunkt i forskellige overordnede temaer, såsom trykteknikker, redesign, betonstøbning eller filtning. Forløbet for Design-Ekspressen præsenteres ved fagets start, og ellers vil der være mulighed for at eleverne selv kan være med til at præge deres undervisning.

Forløbet på Lystruphave Efterskoles designline Design-Ekspressen er opdelt således:

Rejsen

Som passager på Design-ekspressen er du med på en spændende rejse fra afgang til destination.

Læreroplæg

Ved hvert kommende tema, vil læreren introducere eleverne til det, med et læreroplæg. Her fortælles der om baggrundsviden, materialekendskab, værktøj og arbejdsgange, så eleverne kan føle sig parate til det kommende projekt.

Værktøj

Temaets værktøj og teknikker uddybes og afprøves.

Designproces

Dette er togets vigtigste vogn. Det er her passageren bruger det meste af tiden på rejsen. Det er også her nye kundskaber tilegnes. Fra idé til produkt.

Produkt

Ved rejsens ende står vi alle med et produkt i hånden.
Temaet afsluttes med en fælles udstilling hvor slutresultatet fremvises.

Destinationen

Når faget afsluttes, har Design-Ekspressens passagerer været igennem en lang række kreative processer. Målet for faget er at eleverne oplever, hvordan kreativiteten gror og vokser gennem de forskellige processer, som de kommer igennem. De vil opnå nye færdigheder, som de ikke vidste man havde inden året startede.

 

Design efterskole i Jylland

Ønsker du at gå på en design efterskole i Jylland, men føler du dig holdt tilbage fordi du er ordblind? Så skal du vælge Lystruphave Efterskole med designlinje.
Lystruphave Efterskole er et tilbud for dig med ordblinde- eller talvanskeligheder. Her har du mulighed for at komme på efterskole i 8., 9. eller 10. klasse, og mange vælger at blive i to år.
Læs mere om Lystruphave Efterskole her og bliv klogere på hvordan et ophold på en efterskole med fokus på ordblindhed kan gavne dig.